15-12-05

Gent is géén fijne stad. (gelukkig hebben we een zwarte kerstman)

De eerste barsten in het mooi opgebouwde raamwerk rond Gent zijn er in december onafwendbaar gekomen. U kent het goed-nieuws-verhaal. U hebt bijna dagelijks op radio, TV en kranten kunnen horen, zien en lezen dat de heilige Frank Beke dé beste burgemeester is van Vlaanderen. U hebt ingelepeld gekregen dat Gent de hipste, tofste en modernste stad is van Vlaanderen, Europa en – waarom niet - de wereld. U hebt vernomen dat kritiek op dit beleid enkel getuigt van pessimisme, zwartgalligheid en doemdenkerij. U hebt door de strot geramd gekregen dat Gent het voorbeeld is van de perfecte samenleving, een samenleving waar niets fout loopt.

 

U kent dus stilaan het droombeeld dat de socialisten en liberalen opgehangen hebben over onze stad. En nu wordt deze droom bruusk verstoord door een onafhankelijke studie (gevraagd door het schepencollege zelf trouwens) die overduidelijk aantoont dat Gent geen fijne stad is. Enkele voorbeelden. Bijna 14% van de Gentenaars zit zonder werk, evenveel Gentenaars voelt zich onveilig, bewoners vinden dat er niet aangenaam met elkaar wordt omgegaan, er is een tekort aan betaalbare woningen en zeker aan sociale woningen, het aantal zelfmoorden ligt hoger dan elders in Vlaanderen, meer dan 14% van onze bevolking leeft in armoede, … En we kunnen wel nog even doorgaan.

 

Toegegeven, voor ons was het geen schok om dit te horen. Maar het is wel van levensbelang dat er dringend maatregelen worden genomen. Dit doet het stadsbestuur niet. Zoals steeds steekt ze de kop in het zand en wacht tot de storm gaat liggen. De zotte vrolijkheid moet worden verder gezet. Freya van den Bossche schoffeert liever de Nederlandse premier dan zich in te zetten voor de kansarmen in haar eigen stad. Schepen Termont draaft liever verkleed op als kerstman (geflankeerd door een zwarte kerstman) dan zich zorgen te maken over de hoge werkloosheidscijfers in Gent.

 

Het Vlaams Belang wil het roer resoluut keren. Gent verdient beter dan carnavaleske clownerieën.

22:29 Gepost door Ortwin Depoortere | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Studie? Hallo,
is het mogelijk die studie waarover u het hebt, in te kijken?
Zo kan ik me zelf een beeld vormen van de redenen waarom Gent geen fijne stad zou zijn, wat ik durf te betwijfelen overigens.

Gepost door: Jan M. | 09-02-06

De commentaren zijn gesloten.