23-11-05

Loslopende kiekens

Gisteren ondervroeg ik schepen Decaluwé (schepen van milieu in Gent) over de verplichte ophokplicht. Naar aanleiding van eventuele besmettingen en verspreiding van de vogelgriep vorderde het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid maatregelen uit waarbij ook particuliere bezitters van pluimvee hun kippen op stok dienden te laten.
 
Het zijn natuurlijk de gemeenten die deze maatregelen in de praktijk moeten zetten. Decaluwé had zich al laten ontvallen dat hij geen controles zou houden en dat hij geen lijst had van particuliere bezitters van pluimvee. Tot daar aan toe.
 
Maar mij stoorde en stoort het dat 'gewone burgers' die toevallig in een afgebakende zone vertoeven alles in het werk moeten stellen om hun kippen op stok te laten, terwijl de stad Gent doodleuk vaststelt dat er loslopende kiekens in parken rondlopen zonder dat de stad daar iets aan doet.
 
Decaluwé vond het gisteren allemaal té overdreven gesteld. Er zijn geen drama's gebeurd. Ik blijf erbij dat de perceptie bij de bevolking toch anders ligt. Zij moet immers maatregelen uitvoeren terwijl de stad Gent laat begaan.
 
Of hoe sommige kiekens blijkbaar immuner zijn dan andere.
 
PS: Wie in dit geval het grootste kieken is, moet u zelf maar uitmaken.

16:39 Gepost door Ortwin Depoortere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.