20-11-05

In de bres voor de middenstanders.

Donderdag werd in de Kamer eindelijk (twee jaar na datum van indiening) het ontwerp goedgekeurd dat zelfstandigen die hinder ondervinden bij openbare werken een vergoeding toekent. Het ontwerp is in feite een wetsvoorstel van Jean-Marie Dedecker dat in de Senaat grondig werd besproken.
 
Als een voorstel wordt goedgekeurd in de Senaat wordt deze overgezonden naar de Kamer en wordt het een ontwerp. Dit ontwerp (voorstel) is niet volmaakt, verre van. Zo moeten de zelfstandigen hun zaak volledig sluiten tijdens de werken als zij aanspraak willen maken op een inkomenscompensatie. Ook voor ons is dit een brug te ver. (Wij zullen trouwens zo snel mogelijk een wetsvoorstel indienen om dit ongedaan te maken.)
 
Toch hebben we dit ontwerp goedgekeurd omdat het een eerste stap is in de goede richting. Ik heb in de plenaire vergadering ( http://www.dekamer.be/doc/PCRA/pdf/51/ap170.pdf ) gewezen op de grenzenloze hypocrisie van de socialisten. Op gemeentelijk vlak beroemen de rooien zich erop de grote voorstanders te zijn van deze wet, maar in de Kamer stemden ze tegen. Dit kan toch alleen in de beste socialistische families gebeuren. het Vlaams Belang zal zich zeker niet inhouden om dit aan de middenstanders mee te geven.
 
 

12:25 Gepost door Ortwin Depoortere | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

bedankt! Wij appreciƫren uw steun!

Gepost door: unizo | 21-11-05

De commentaren zijn gesloten.