15-11-05

Franstalige stoorzenders

Het is nu al sinds jaar en dag dat Franstalige radiozenders met een veel te krachtig vermogen uitzenden. Resultaat is dat vele Vlaamse vrije radio's gewoon weggeblazen worden, dat de openbare radio-omroep nauwelijks of niet te beluisteren valt in onze eigen hoofdstad, maar vooral dat er niets verholpen wordt aan deze situatie.
 
Zonder in te veel technische details te vervallen (daarvoor kunt u terecht op http://www.dekamer.be/doc/CCRA/pdf/51/ac740.pdf ) blijft dit hallucinant verhaal onopgelost. Vorige week woensdag ondervroeg ik hierover minister Verwilghen in de commissie Infrastructuur die voor de zoveelste maal een studie beloofde en op de goede wil rekende van de Franstalige Gemeenschap. Nu zijn er in de politiek twee fenomenen waar je donder kunt op zeggen dat het niet goed afloopt en dat zijn: "ik heb een studie besteld" en "ik reken op de goede wil van de Franstaligen".
 
Het is overigens ook niet helemaal juist toen ik zei dat dit dossier in een impasse zit. Het ligt hem eenvoudigweg in de houding van Verwilghen, een houding van 'met de broek op de enkels, buig ik mij ook nog eventjes voorover', een houding van een witte ridder zonder paard die geen vuist (och, zelfs nog geen slap handje) durft te maken tegenover Franstalige arrogantie.
 
Gelukkig beseffen ze niet dat dit het verrottingsproces van deze onstaat nog versnelt.Wees dus gerust, vrienden, als wij de boedelscheiding niet uitspreken, zorgen onze lafhartige Vlaamse ministers zelf wel voor de dodelijke injectienaald.


17:36 Gepost door Ortwin Depoortere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.