10-10-05

Recht op arbeid!

Vorige week vrijdag organiseerde het socialistische ABVV een nationale stakingsdag. De rode vakbond is het niet eens met de (voorlopige) resultaten van het sociaal overleg. Nu moet dit ABVV zich toch eens ernstig bezinnen over welke rol ze wil spelen. Ditmaal stonden zij immers alleen. Noch het ACV, noch de sp.a, noch de PS, noch de VRT (en dat wil toch iets zeggen) konden deze kamikazestunt appreciƫren.
 
En toch lag de economische activiteit in Vlaanderen voor 24 uren stil. Hoe dit komt? Laat mij u twee voorbeelden geven.
Een spoorbeambte legde mij uit dat een handvol vakbondsmilitanten zorgvuldig enkele strategische posten uitkiezen (zoals bv. de bediening van treinwisselaars) om het ganse treinverkeer lam te leggen.
Op radio 1 dan weer kon de luisteraar het verhaal horen van een bedrijf (70 werknemers) met slechts 5 stakers die werkwilligen de toegang ontzegden tot het bedrijf.
 
Dat het stakingsrecht een verworven en definitief recht is, zal geen enkel moderndenkend mens meer ontkennen, maar er is ook nog zoiets als 'recht op arbeid'. Arbeiders en bedienden die niet willen meestaken en willen werken, moeten daartoe de kans krijgen. Op de burgemeesters rust de taak om hen vrije doorgang te garanderen. Maar dan moeten ze natuurlijk wel de nodige instructies geven aan hun politiekorps.
 
De Gentse burgemeester Beke (je weet wel: Sint-Frank) krijgt alvast de kans om zich bij mij te verantwoorden waarom hij deze instructies NIET heeft gegeven.

14:29 Gepost door Ortwin Depoortere | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Schreiven sonder vouten "zorgvulig"
Wa es da?

Gepost door: Janseunen | 11-10-05

???? Wat bedoelt Janseune

Gepost door: Pagadder | 12-10-05

Wel Hij bedoelt dat Ortwin "zorgvulig" getypt heeft ipv "zorgvuldig".

Pas maar op Ortwin of Janseunen dient klacht tegen je in bij het CGK wegens discriminatie van de letter D ;)

Gepost door: Sjiwaf | 12-10-05

niks van aantrekken janseunen is een oude zaag!

Gepost door: gentenaar | 12-10-05

Correcte taal Ik dacht dat het Vlaams Belang correcte spelling hoog in het vaandel zou voeren. Dat is toch het minste wat je van nationalisten mag verwachten.

Gepost door: Janseunen | 14-10-05

De commentaren zijn gesloten.