03-10-05

Fractiedagen achter de rug

Dit jaar hielden de VB-kamerleden hun fractiedagen in de priorij van Corsendonk en het mag gezegd : goede sfeer, uitstekend hotel, charmante bediening en vooral nuttige en vruchtbare fractievergaderingen (met als tussendoortje een bezoek aan de nucleaire opslagplaats in Dessel).
 
Niet alleen werd er vooruitgeblikt op het komende werkjaar in de Kamer, maar werd ook gepeild naar de inzet van de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het mag duidelijk zijn dat deze verkiezingen voor alle mandatarissen van het grootste belang zijn. Vooral in die steden en gemeenten waar de sp.a de lakens uitdeelt, moet het tij keren en moet dus alles op alles gezet worden om de rode macht te breken.
 
Ander, maar even boeiend, onderwerp was de invulling van ons economisch profiel. Fractievoorzitter Gerolf Annemans onderstreepte dat onze partij niet links of rechts te situeren valt op de economische lijn, niet sociaal zonder vrije markt, en geenszins liberaal zonder de sociaalvoelendheid die de Vlaamse Beweging steeds gekenmerkt heeft. Het Vlaams Belang kiest onvoorwaardelijk voor een eigentijdse term 'Ondernemend Vlaanderen' waar duidelijk gesteld wordt dat een Vlaamse welvaart enkel en alleen kan als de belangrijkste bevoegdheden in Vlaamse handen komen. Het 'belgisch' immobilisme vervangen door een Vlaams dynamisme.
 
Dit alles wordt door verschillende werkgroepen voorbereid en moet uitmonden in een economisch congres op 26 november. Als voorzitter van de werkgroep 'Economische ontwikkeling' zal ook ik proberen mijn steentje bij te dragen.

17:22 Gepost door Ortwin Depoortere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.