23-09-05

Wateroverlast en de gevolgen.

Deze week ondervroeg ik minister Verwilghen over het feit dat de overvloedige regenvallen en de overstromingen van 29 juli, 20 augustus en 10 september nog altijd niet erkend zijn als natuurramp. Zolang deze erkenning er immers niet is, kunnen slachtoffers niet vergoed worden uit het Rampenfonds.
 
Het is een eigenaardige zaak, want de watersnood van 3 en 4 juli werden binnen de maand wel officieel als natuurramp beschouwd. De vraag is dan ook waarom de ene watersnood wel zo snel erkend wordt en de andere(n) niet. Een logische verklaring zou als antwoord niet misstaan.
 
Maar de logica is ver te zoeken. Verwilghen schoof de zwarte piet door naar minister Dewael (eveneens bevoegd voor natuurampen) en minister Dewael verwees in zijn antwoord naar Verwilghen. Dit is dus typisch "belgisch".
 
Dringend tijd dat ook deze bevoegdheden overgeheveld worden naar de deelstaten waar één minister alleen de zaken snel zou kunnen afhandelen.

12:15 Gepost door Ortwin Depoortere | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Zelfcensuur Waarom doet u aan zelfcensuur en verwijderde u onderstaande tekst?

"De ene zijn dood, is de andere zijn brood." Het klinkt cru maar in Gent heeft het geleid tot een ware verbale veldslag tussen de opvolgsters die in de running zijn voor het schepenambt van wijlen Chantal Claeys.

Drie dames (Jenny Haaze, Daisy De Man en Catharina Segers) stelden zich kandidaat voor de openstaande functie. Van Jenny Haaze is enkel geweten dat ze de vrouw is van een liberale vakbondsleider. In de gemeenteraad is ze eerder van het stille type (sic!) en gaat ze als 'neutrale' voorzitster van de commissie Welzijn meermaals haar boekje te buiten door standpunten te ventileren tegen het VB.
Daisy is een liberale dame van het oudste soort. Zij komt uit een begoede franskiljonse familie en verdedigt niet alleen de oude waarden en normen (wat op zich geen slechte zaak is) maar ook de taal van Voltaire. Een vertegenwoordigster van het liberalisme à la De Croo.
Buitenbeentje is Catharina (zie foto). Komende uit de horeca-sector sprokkelde ze heel wat persoonlijke voorkeurstemmen bijeen en is alsdus een factor van belang voor de Gentse VLD. Daarenboven heeft ze een duidelijke profileringsdrang wat naar de komende verkiezingen toe een pluspunt is maar of ze daarmee ook scoort bij de sp.a, dé coalitiepartner bij uitstek voor de VLD, is nog maar de vraag. Bovendien gaf ze reeds te kennen dat ze ermee wil kappen in 2006.

Wie het ook wordt, het hele voorval heeft de innerlijke machtstrijd van de VLD in Gent in het openbaar gebracht. Persoonlijke ambities en machtsgeilheid ten koste van alles laten geen goede indruk na bij de man en vrouw in de straat. Eén citaat van Jenny Haaze (blijkbaar niet goed genoeg bevonden door de VLD-top) die de frustraties duidelijk aantoont: "VLD-Gent wil blijkbaar vooruit met mensen die het einde van hun politieke carrière meermaals aankondigen". Een staaltje van misplaatste eigendunk en een genadeloze stoot onder de gordel aan het adres van Catharina Segers.

Zo diep als de onderlinge naijver is binnen de Gentse VLD, zo groot is de eensgezindheid binnen het VB.
Alleszins, is het voor het Gentse Vlaams Belang een niet mis te verstane les. Bij ons moet het "één voor allen en allen voor één" blijven overheersen. Onze boodschap naar de Gentenaars is ons klaar en duidelijk programma. Niets meer, maar zeker ook niets minder.

Gepost door: Liberaal | 24-09-05

eensgezindheid Misschien omdat meteen ook mijn reactie daarmee is verdwenen waarin zijn partijtje nogal in haar hemd werd gezet...

Gepost door: Pieter Peters | 26-09-05

De commentaren zijn gesloten.