11-07-05

Gent en 11 juli

Hoe had ik mij het ook anders kunnen voorstellen, de 11 juli-viering van stad Gent? Het socialistisch bastion moest en zou zich in de verf zetten.
 
Spreker van dienst: oud-gouverneur Herman Balthazar. Onderwerp: de tijdsgeest van het Vlaamse volkslied. Duur: veel te lang. Inhoud: tendentieus (over Karl Marx tot en met 'Associations des bandes').
 
Muzikant van dienst: Bezverkhny. Onderwerp: virtuoze vioolstukken. Duur: te pruimen. Inhoud: schitterend maar aankondigingen van een componist-vriend van koningin Elisabeth (die man wist echt niet dat het om een Vlaams volksfeest ging).
 
Burgemeester: Frank Beke. Onderwerp: de ongeslaagde projecten in Gent. Duur: betrekkelijk. Inhoud: alles wat fout loopt in Gent is niet de schuld van het stadsbestuur maar van de Vlaamse regering.
 
Conclusie?
1. Wat mag Gent toch trots zijn op een verleden van socialistische voormannen...!
2. Beke en zijn accolieten wanen zich in een virtuele wereld waar alles goed gaat. Als er dan toch iets fout loopt, is het de schuld van een ander.
 
Deze 11 juli-viering was ondermaats, beneden alle peil en misbruikt om politieke redenen.
 
Waarom - voor één keer - mag dit jaar niet gebruikt worden om 175 jaar belgische onstaat aan te klagen?
Waarom - voor één keer - mag dit jaar niet gebruikt worden om de nederlaag van het Vlaamse volk in het BHV-dossier aan te klagen en de politici tot meer zelfrespect te dwingen?
Waarom werd 11 juli mismeesterd door de machtshebbers in Gent om hun eigen wil, macht en wellust?
 
Het Gentse volk verdient beter dan deze zakkenvullers. Het verdient bezielers zoals Emiel Moyson.

00:38 Gepost door Ortwin Depoortere | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

06-07-05

Franstalige stoorzenders in Vlaanderen

Gisteren heb ik Verwilghen geïnterpelleerd over Franstalige stoorzenders in Vlaanderen die nog steeds ongemoeid worden gelaten. Via collega Jürgen Verstrepen kwam trouwens de bal aan het rollen.
 
Het is een hallucinant verhaal waarvan ik u de technische details wil besparen (wie het volledige dossier wil, kan het verslag nalezen op de webstek van De Kamer, commissie Bedrijfsleven van 5 juli). Alleszins, een oplossing is niet in zicht. Verwilghen kan/wil niet optreden tegen deze Franstalige arrogantie.
 
Het zal er dus op aan komen om zowel in de Kamer als in het Vlaams Parlement te blijven kloppen op deze nagel tot iemand de politieke moed vindt om hier een eind aan te maken. Zowel Jürgen als ik zullen deze taak met plezier op ons nemen.
 

11:50 Gepost door Ortwin Depoortere | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |