11-07-05

Gent en 11 juli

Hoe had ik mij het ook anders kunnen voorstellen, de 11 juli-viering van stad Gent? Het socialistisch bastion moest en zou zich in de verf zetten.
 
Spreker van dienst: oud-gouverneur Herman Balthazar. Onderwerp: de tijdsgeest van het Vlaamse volkslied. Duur: veel te lang. Inhoud: tendentieus (over Karl Marx tot en met 'Associations des bandes').
 
Muzikant van dienst: Bezverkhny. Onderwerp: virtuoze vioolstukken. Duur: te pruimen. Inhoud: schitterend maar aankondigingen van een componist-vriend van koningin Elisabeth (die man wist echt niet dat het om een Vlaams volksfeest ging).
 
Burgemeester: Frank Beke. Onderwerp: de ongeslaagde projecten in Gent. Duur: betrekkelijk. Inhoud: alles wat fout loopt in Gent is niet de schuld van het stadsbestuur maar van de Vlaamse regering.
 
Conclusie?
1. Wat mag Gent toch trots zijn op een verleden van socialistische voormannen...!
2. Beke en zijn accolieten wanen zich in een virtuele wereld waar alles goed gaat. Als er dan toch iets fout loopt, is het de schuld van een ander.
 
Deze 11 juli-viering was ondermaats, beneden alle peil en misbruikt om politieke redenen.
 
Waarom - voor één keer - mag dit jaar niet gebruikt worden om 175 jaar belgische onstaat aan te klagen?
Waarom - voor één keer - mag dit jaar niet gebruikt worden om de nederlaag van het Vlaamse volk in het BHV-dossier aan te klagen en de politici tot meer zelfrespect te dwingen?
Waarom werd 11 juli mismeesterd door de machtshebbers in Gent om hun eigen wil, macht en wellust?
 
Het Gentse volk verdient beter dan deze zakkenvullers. Het verdient bezielers zoals Emiel Moyson.

00:38 Gepost door Ortwin Depoortere | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

hallo? Is daar nog iemand?

Gepost door: gentenaar | 28-07-05

overleden Ik denk dat deze blog overleden is. Geen nieuwe berichten meer. Meneer Depoortere is blijkbaar vergeten dat een blog een DAGboek is.

Gepost door: Janseunen | 09-08-05

ewel bazeken? Wakker worden!

Gepost door: WW | 18-08-05

De commentaren zijn gesloten.