28-06-05

Gent laat geld liggen

Op mijn schriftelijke vraag heeft schepen Peeters de cijfers bekend gemaakt van het aantal openstaande facturen die de stad Gent nog moet innen. De tabellen liegen er niet om. Momenteel staan er voor 1.432.933,28 euro openstaande facturen open. Van 2001 tot nu zelfs 2.829.763,43 euro (een slordige 114 miljoen oude franken).

 

Het valt mij op dat dit te wijten is aan een compleet ondoorzichtig systeem waar 3 verschillende boekhoudkundige modules worden gebruikt. Het was in het verleden zelfs zo dat het departement Financiën geen weet had welke facturen nog geïnd dienden te worden in andere departementen.

 

Voor mij is het noodzakelijk dat alles dringend geüniformiseerd dient te verlopen. In tijden waar hogere overheden de laatste centen aan het afsnoepen zijn van de gemeenten, moet alle hens aan dek worden geroepen om de niet zo fraaie financiële toestand op te krikken. Het innen van achterstallige facturen kan hiertoe een serieuze aanzet betekenen.

 

Daarenboven zou met een uniform systeem de stad Gent veel beter de verschillende departementen voor hun verantwoordelijkheid kunnen plaatsen. Niet alleen een controle op de uitgaven, maar ook op de inkomsten is noodzakelijk.

 16:35 Gepost door Ortwin Depoortere | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

bravo Mag ik u feliciteren met uw blog! Gewoon to the point, onderbouwde kritiek en het voorstellen van goede alternatieven. Eén van de betere blogs tussen de vele duizenden!

Gepost door: jan hyoens | 28-06-05

Onzin Meneer depoortere slaat de bal mis. Ik heb in de krant andere cijfers gelezen. Wat is het nu? En in de krant citeerden ze hem en nu zijn het ineens andere cijfers. Wie is er dom?

Gepost door: Janseunen | 28-06-05

Zin tgo. onzin Meneer (?) Janseunen, de Gentenaar bracht enkel het cijfer van de facturen voor 2005. Het Laatste Nieuws brengt vandaag de volledige cijfers. Als ge nog eens met scherp (!) wil schieten, informeer je dan. Mocht je toch geïnteresseerd zijn in de volledige tabellen (dat geldt voor iedereen, trouwens) dan kan ik u die met plezier bezorgen via e-post. Zonder dank.

Gepost door: Ortwin | 29-06-05

Bevoorrechte krant Dat moet ge me nu eens uitleggen. Dus je bezorgt foute info aan De Gentenaar en juiste aan Het Laatste Nieuws. Ik hoop dat ze dit ook bij De Gentenaar hebben gelezen en ze je nooit meer in de krant brengen. Dan zou mijn koffie s's morgens al beter smaken.

Gepost door: Janseunen | 29-06-05

* Niemand verplicht u om die artikels te lezen dus hou maar op met zagen!

Liefs ;)

Sjiwaf

Gepost door: Sjiwaf | 29-06-05

Juiste informatie Beste Janseunen, de informatie aan Het Laatste Nieuws was dezelfde van die aan De Gentenaar. Ik ben niet Vrhfstdt en kan nieuwsredacties niet onder druk zetten om deze of gene informatie te gebruiken. Voor de rest kan ik enkel vaststellen dat je niet verder wilt ingaan op de inhoud. Daarmee is voor mij dan ook de polemiek gesloten.

Gepost door: Ortwin | 30-06-05

De commentaren zijn gesloten.