23-06-05

Sociaal statuut van mandatarissen

Het ligt niet in mijn bedoelingen om van deze weblog een soort van persoonlijk dagboek te maken. In een tijd van "big brother"-toestanden probeer ik privé en politiek strikt gescheiden te houden.
 
Dit gezegd zijnde wil ik het even hebben over een wetsontwerp van de regering dat het sociaal statuut van mandatarissen regelt. Waar komt het op neer? Mandatarissen krijgen geen statuut, en instellingen mogen afdokken.
 
Is het zo simpel, hoor ik u denken. Tot mijn spijt moet ik zeggen van wel. De minister (in dit geval mevr. Laruelle) - de foto is niet de minister in kwestie - heeft een gat in de kas voor zelfstandigen van 8 miljoen euro en moet die opgevuld krijgen. Daarom wordt onder het mom van een sociaal statuut, een belasting geheven op sommige openbare instellingen.
 
Nu moet ik wel toegeven dat het vooral de intercommunales zijn die geviseerd worden en, zoals u wellicht weet, zitten er geen VB'ers in intercommunales (het fameuze cordon sanitaire'). En toch zit het mij hoog dat deze federale overheid er een gewoonte van maakt om haar inkomsten te halen bij de gemeenten.
 
Mocht u mijn volledige tussenkomst willen nalezen, dan kan u terecht op de webstek van de Kamer (www.dekamer.be).
 

15:46 Gepost door Ortwin Depoortere | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Intercommunales Als ik mij niet vergis zitten er wel degelijk een aantal VB'ers in sommige intercommunales om dat gat te vullen...

Gepost door: Tanguy Veys | 23-06-05

Verwaarloosbaar aantal Het aantal VB'ers in intercommunales is op één hand te tellen. Ik extrapolleer dat naar een verwaarloosbaar percentage. Maar feit blijft dat de gemeenten moeten opdraaien voor de tekorten op federaal vlak.

Gepost door: Ortwin | 23-06-05

idd als ik juist ben zijn er 5 vertegenwoordigers dus inderdaad op 1 hand te tellen!

Gepost door: Tip | 24-06-05

Het is gewoon absurd en administratief een knoeiboel Als oud-werknemer van een mutualiteit rees mijn haar ten berge bij die maatregel.

Niet alleen omdat er al afdrachten gebeurend door middel van de bedrijfsvoorheffing, maar ook omdat dit tot een ongelofelijke adminstratie dreigt te leiden voor futiele bedragen.

Gepost door: De Garde | 27-06-05

De commentaren zijn gesloten.