15-06-05

Versnick of CD&V? Kiezen tussen de pest en de cholera

Dat is nu al een ganse week dat we "geïnformeerd" worden over het gebakkelei tussen schepen Versnick (VLD) en de CD&V (lees: Leterme). Leterme bezoekt Westvlaamse boerderijen, maar laat Gentse dossiers links liggen, luidt de kritiek.
De CD&V-reactie bleef niet uit. Matthieu Dierckx (foto) verklaart dat zijn fractie naar Brussel is getrokken om aandacht te vragen voor Gent. Voorwaar, als dat geen contructieve oppositie is.
 
't Is proper. Zowel VLD als CD&V zitten in de Vlaamse regering maar beide partijen slagen er niet in om de Gentse dossiers tot een goed einde te brengen. Om hun eigen falen te verdoezelen, wordt een rondje schaduwboksen opgevoerd en wordt de zwarte piet naar elkaar toegeschoven.
 
En nu de échte reden van al dit verbaal geweld.
Net zoals op federaal vlak zitten de christen-democraten te springen om mee aan de Gentse coalitietafel aan te schuiven. En nieuwe coalitie SP.a/CD&V is niet ondenkbeeldig als men de opiniepeilingen mag geloven. Daarom is de VLD in paniek en schiet ze met scherp naar CD&V en de CD&V gaat op haar beurt prat op haar constructieve houding.
 
Het is een beschamend stukje toneel, niets anders.
En niemand die zich afvraagt of de Gentenaars hiermee gediend worden. Waar blijven de grote oratorische talenten die ons steeds onder de neus komen wrijven dat er een kloof is tussen de politiek en de burger?
 
Er is maar één alternatief meer over. En wees gerust: onze wraak zal zoet zijn op 8 oktober 2006.
 

16:23 Gepost door Ortwin Depoortere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.