13-06-05

De homo Walloniensis.

De week is goed begonnen. Volgens HLN haalt het VB bijna 30% van de stemmen. En volgens die zelfde krant moeten Vlamingen niet met stenen gooien naar Elio Di Rupo die een Marshall-plan voorstelde voor Wallonië.
 
1. De échte peilingen waren, zijn en blijven de verkiezingen. Ik staar me dus niet blind op allerhande tussentijdse peilingen die deze of gene partij een verlies of winst toeschrijven. En toch blijft iets hangen: de trend. Zo is het een niet weg te moffelen feit dat de VLD implodeert en verworden is tot een smeulend hoopje as. Het is al evenzeer duidelijk dat het VB in stijgende lijn zit.
M.a.w. de VLD die ons steeds bekampt heeft (quote Vrhfsdt: "Het verkiezingsresultaat van het VB mag je afmeten aan het succes van de regering") en steeds geponeerd heeft dat het VB een ondemocratische partij zou zijn, slikt nu de ene bittere pil na de andere. Het zal de blauwen leren om steeds maar opnieuw te plooien voor de socialisten (zowel in Brussel als in Gent trouwens, zie vorig bericht) en om eenzame rechtse knapen als De Decker en Coveliers het zwijgen op te leggen. Vooraleer de liberalen nog eens over democratie willen spreken, mogen ze gerust eens langs komen op ons hoofdkwartier. We zullen ze het eens uitleggen hoe democratie werkt. Luisteren naar de kiezers en doen wat je de kiezers belooft, is alvast een goede start.
 
2. Elio - the godfather van de Waalse politiek - is een ander paar mouwen. Om de zoveel jaar roept Di Rupo de mediamensen samen om een herstelplan, een toekomstplan, een Marshall-plan voor Wallonië voor te stellen. De arrogantie ten top! In dit land bestaat reeds tientallen jaren zo’n ‘plan’ onder de vorm van fenomenale miljardentransfers van Vlaanderen naar Wallonië.
Enkel het stopzetten van de geldstroom kan de Waalse overheid responsabiliseren. Het is hoog tijd dat de Waalse politieke klasse zélf zijn verantwoordelijkheid neemt en de tering naar de nering zet. Zolang daar geen werk van wordt gemaakt, zullen we de PS en Di Rupo blijven bekampen en zullen de Vlaamse KMO's de kant kiezen van het Vlaams Belang.
 
Zoals geschreven: een goede start van de week.

11:41 Gepost door Ortwin Depoortere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.