11-06-05

Sas voor burgemeester...

Sas Van Rouveroij doet opnieuw een gooi naar de burgemeestersjerp in Gent. Ik dacht er net aan toen ik vanmorgen richting bib reed. Ook het goed uitgebouwde bibliotheekwezen behoort tot zijn bevoegdheid en dit lijkt mij, op wat punten en komma's na, beter te zijn dan in andere steden. Als schepen van cultuur - vriend en vijand zal het toegeven - probeert hij van Gent een bruisende stad van kennis en cultuur te maken. Niet dat ik het altijd eens met hem ben. De discussies die ik had in commissie cultuur zijn het er bewijs van (ik denk maar aan de geldverspilling binnen en rond het SMAK, of zijn megalomaan project van het Forum dat - voorspelbaar - niet van de grond komt).
 
Niettemin zal de kiesstrijd hard gespeeld worden. Het grootste probleem van de liberalen is het gebrek aan profilering. In het schepencollege moeten zij de inkomsten controleren, de socialisten mogen het uitgeven. En daarenboven zijn hun bevoegdheden (i.t.t. die van de sp.a) niet zo zwaarwegend in een stad als Gent. Komt er nog eens bij dat alle (nationale) media Beke en de facto het ganse socialistisch beleid als voorbeeld stellen voor alle Vlaamse gemeenten. Een Gentenaar weet natuurlijk wel beter... Maar toch, opboksen tegen de Siegfried Brackes van deze wereld is geen makkelijke klus.

Ik wens hem een goede strijd toe. Alleen is er sinds 2000 wel het een en ander veranderd. Zo zal niemand buiten het feit heen kunnen dat ook VB-boegbeeld Francis Van den Eynde als derde 'buitenbeentje' meespeelt voor de post van burgervader. En terecht, het VB haalde ei so na 24% bij de laatste parlementsverkiezingen. En een Gentenaar houdt wel van verrassingen.
 
Het zou wel eens een baardige kunnen worden...!


12:50 Gepost door Ortwin Depoortere | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

als hij zijn plakkaten nu maar in Gent houdt... Want de Sas stond vorige keer tot op Lovendegem. Soit, Lovendegem, terre d'acceuil?

Voor de rest: geef hem maar een paraplu, want als hij nu al zot van glorie loopt, zal de bui des te heviger zijn.

Gepost door: Geert Neirynck | 13-06-05

ortwin; de gedroomde burgervader! Beste Ortwin,

Als volbloed Gentenaar hoop ik ooit jou nog als burgemeester te hebben!
Volhouden en doorvechten!

Gepost door: jan hyoens | 15-06-05

De commentaren zijn gesloten.