06-06-05

De Gucht doet het weer

De uitvinder van scheldwoorden, minister van Buitenlandse Zaken De Gucht, heeft het weer gepresteerd. Naar aanleiding van het resultaat van het Nederlands referendum (een opgestoken middelvinger naar het bureaucratisch Euro-bastion) haalde Kareltje voor de gelegenheid zijn arsenaal aan scheldproza boven.
 
Pim Fortuyn was een relnicht en dandy. Balkenende is dan weer een kruising tussen Harry Potter en stijfburgerlijk gedoe. Het hoeft niet gezegd: grote verontwaardiging in Nederland. En Kareltje - op staatsbezoek met het ondemocratische koningshuis in het ondemocratische China - probeert de meubels te redden. Het was de journalist zijn schuld. Mijn woorden zijn verdraaid. Ik was in een toestand van plotse zinsverbijstering. Het was onweerstaanbare drang.
 
Het mocht allemaal niet meer baten. De diplomatieke rel was geboren. De verwijten van de logebroeder aan het adres van de christen-democratische Balkenende vallen niet meer te ontkennen noch te minimaliseren. (Tussen haakjes, het zou geen slechte zaak zijn mocht hier een wetsvoorstel uit ontspruiten "strafbaar is die minister die zijn eigen woorden ontkent of minimaliseert".
 
Wat er ook van zij, de uitvinder van "de mestkevers" (toen ging het over het VB) is absoluut niet in de wieg gelegd voor een diplomatieke functie. Een ambtenaar zou al lang de deur gewezen zijn. Maar dit is België (met mijn verontschuldigingen voor de grote B) en dus hult Verhofstadt zich in stilzwijgen, schrijft De Gucht een briefje en punt, andere lijn.
 
Van mijn kant, breng ik bij deze een eresaluut aan alle Nederlanders die een nee-stem hebben uitgebracht. De Gucht, Verhofstadt, en de rest van de paarse kliek, die op bevel van Di Rupo geen referendum organiseerden in ons land, moeten - zo beleefd als mogelijk gezegd - hun bakkes houden over landen waar ze de moed wel hebben om de mening te vragen van hun bevolking.
 

11:36 Gepost door Ortwin Depoortere | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

goed geen schrijffouten te vinden!

Gepost door: jan de moor | 07-06-05

ondemocratisch, wat bedoel je daar mee, is dat een probleem?

Gepost door: dirk | 10-06-05

de gucht doet het weer ook frank de boosere doet het weer

Gepost door: mart | 10-06-05

De commentaren zijn gesloten.